top of page
Zinnige zorg

Ervaring uit de praktijk

John van Roy, anesthesioloog Dijklander Ziekenhuis: “E-POS is het schoolvoorbeeld van zinnige zorg. Het biedt de patiënt vrijheid en regie. De specialist krijgt door E-POS meer inzicht in de gezondheidstoestand van de patiënt. Hierdoor kan er een splitsing gemaakt worden tussen gezonde en minder complexe patiënten. Dit zorgt ervoor dat je als specialist je aandacht kan besteden aan de patiënten die het echt nodig hebben.” 

Goede voorbereiding voor operatie begint thuis

E-POS biedt patiënt vrijheid en eigen regie. Patiënten kunnen zelf beslissen wanneer ze de informatie tot zich nemen en het op elk gewenst moment terugkijken. Zo hebben ze de mogelijkheid om eventuele vragen met de eigen omgeving te bespreken. Uit onderzoek blijkt dat informatie beter blijft hangen in de thuisomgeving van de patiënt. Ook hoeven patiënten niet onnodig naar het ziekenhuis. Ze kunnen zich thuis voorbereiden op hun operatie door middel van duidelijke instructies. 
Door het adviesdocument van E-POS krijgt de anesthesioloog beter inzicht in de gezondheid van de patiënt. Hierdoor gaan zij bij complexe patiënten beter voorbereid een gesprek in. Doordat de informatie uit E-POS voor alle betrokken medisch specialisten beschikbaar is, zal ook een eenduidiger oordeel over de patiënt gevormd worden. Hierdoor kunnen ze de spreekuren op langere termijn efficiënter invullen. De tijden kunnen dan vastgesteld worden op de gezondheid en behoefte van de patiënt.

Lees het hele artikel op: www.cooperatievgz.nl

Waarom?
VGZ.png

De inzet van E-POS ondersteunt de zorgprofessional door pre- en postoperatieve zorg efficiënter en veiliger in te zetten. De patiënt hoeft niet meer onnodig naar het ziekenhuis en ontvangt heldere en eenduidige informatie op een gebruiksvriendelijke manier.

Good Practice
Schermafbeelding 2020-04-19 om 17.56.59.
bottom of page